Velika akcija!
Samo 11.01.2024. svi artikli su na 25% popusta. Ukoliko kupite proizvode u ukupnoj vrednosti preko 17000 din ostvarujete pravo na kupon koji vam donosi 15% popusta na sledeću kupovinu.
Gorsen cosmetics

Kako voleti svoju kosu?

jul 7, 2021

Kosa se oduvek smatrala znakom ženstvenosti, zavodljivosti i ženinim najljepšim ukrasom. Sigurno ćete se složiti s nama, kako je u užurbanom načinu života prilično zahtjevno i izazovno svakodnevno njegovati prirodnu i zdravu kosu. Brzo sušenje pod visokim temperaturama, česti odlasci kod frizera na jake tretmane, vezivanje kose na vrh glave i spavanje sa zavezanom kosom, često pranje i još češće prljanje kose koji vode u začarani krug… Sve to oštećuje kosu, a to je ono što najmanje želimo.

U nastavku vam donosimo savete kako uz malo pažnje i znanja očuvati svoju kosu, te Vam otkrivamo svoj proizvod – GORSEN masku za kosu.

Možda ćete nakon ovog prvog saveta jednostavno odmahnuti rukom i reći kako nemate vremena, ali za lepu i pedatnu kosu neophodna je dobra cirkulacija, pre svega i za brži rast kose zato – jednostavno masirajte vašu glavu.

Nemojte koristiti grube i jake elastične gumice da ukrotite svoju kosu, jer će one oštetiti i slomiti dlake.

Još jedan savet koji će vas možda začuditi, ali vrlo je važan – prehrana i prehrambene navike su takođe jako važne za strukturu kose. Stoga, nastojte se hraniti zdravo, uz što više namirnica koje su bogate vitaminima A, B, C i E, jer oni daju kvalitetu vašoj kosi. Nakon što usvojite jednostavne navike malih trikova svakodnevnice, bitno je i obratiti pažnju na tretiranje kose raznim proizvodima i frizerskim tretmanima.

Kod frizera se preporučuje odlaziti svaka dva meseca na skraćivanje vrhova što je izuzetno važno, jer se kosa mora osloboditi oštećenih krajeva da bi nastavila rasti neometano i zdravo. Smanjite upotrebu hemijskih proizvoda, mnogo farbanja, blanširanje ili botoksiranje kose, sve to utiče na slabljenje i oštećivanje kose. Koristite proizvode isključivo na prirodnoj bazi. Prečesto feniranje kao najjednostavniji način brzinske frizure kao s reklame? Osim vrelog fena, tu je i pegla, kao i figaro za kosu, koji visokom temperaturom isušuju i uništavaju dlake. Trudite se da što češće prirodno sušite kosu.

Zatim, nipošto nemojte biti grubi s mokrom kosom. Kad je kosa mokra, ona je najviše osjetljiva i podložna je lomljenju i pucanju vrhova. Mokru kosu treba češljati isključivo češljem širokih zubaca. Češljanje kose od korena prema dole? Još jedna od grešaka koju nesvesno skoro stalno činimo. Češljanje zapetljanih delova od vrha prema dole uzrokuje pucanje kose. Zato je bolje da podelite kosu na pramenove, i da je četkate od dna prema gore. Ovaj način je dosta nježniji i manje je stresan za vašu kosu.

Koristite što blaže šampone, poželjno šampon bez sulfata, jer u suprotnom svi drugi šamponi koji sadrže jake hemikalije mogu oštetiti ne samo koren dlake, već celu strukturu dlake.

Korisšćenje dodatne nege uz pomoć proteinskih pakovanja ili posebno spremljenih maski za kosu mali je korak koji vodi da budete u ljubavi sa svojom kosom, bez opterećenja i napora zauvek.

Iz te ljubavi prema kosi nastao je ovaj naš proizvod.

Kako pravilno koristiti Gorsen masku za kosu?

Gorsen maska za kosu je vrlo koncentrisana emulzija koja dolazi u pakovanju od 200 ml. Formulisana je za rast i regeneraciju kose.

Za razliku od ostalih maski Gorsen maska neguje i vlasište, sprečava nastanak peruti i reguliše lučenje sebuma. Maska se nanosi na čistu peškirom osušenu kosu tako da se vrlo mala količina od nekih 5 ml umasira u vlasište a zatim se ostatak rasporedi na celu dužinu kose. Nakon nanošenja preporučujemo da kosu umotate u kapu za kupanje kako bi se aktivne materije iz ulja i keratin što brže apsorbovale u kosu i vlasište. Za optimalan rezultat masku je potrebno držati minimalno 20 minuta, a zatim kosu treba isprati pod mlazom tople vode.

Koji su sastojci ove maske za kosu?

Zvezda Gorsen maske za kosu je biljno ulje sapote (Pouteriasapotaseedbutter) koje nam dolazi sa Karipskih ostrva. Ovo ulje, jednako kao i kokos, na nižim temperaturama je jako gusto i u krutom stanju. Specifičnosti ovog vrlo retkog ulja bogatog karotenoidima se ogledaju u njegovoj sposobnosti zaustavljanja opadanja kose, smirenja vlasišta nakon tretiranja i upalnih procesa vlasišta.

Zatim, papaja! Ah, ta papaja… Ulje koje je prvenstveno namenjeno masnoj i mešovitoj koži primenu u Gorsen masci je našlo kako bi se regulisalo lučenje sebuma te smirenje upalnih procesa vlasišta.

Biljno ulje brokolija (Brassicaoleraceaitalicaseedoil) je poznato kao zamena za silikon. Zbog njegovog posebnog sastava eucerične kiseline i retinola, koji je vrlo redak u biljnim uljima, izvrsno prodire u strukturu vlasi, snažno neguje vrhove, sprečava pucanje vrhova i, ne manje bitno, olakšava češljanje.

Murumuru maslac (Astrocaryummurumuruseedbutter) dobija se iz palmi Amazonije i obiluje kratkolančanim masnim kiselinama zbog kojih vrlo brzo prodire u vlas, hrani kosu i čuva hidrataciju vlasi.

Svestrano biljno ulje argana (Arganiaspinosakerneloil) našlo je primenu u više naših proizvoda. Namenjeno je za negu suve, zrele i ispucale kože te u pakovanjima i maskama za kosu. Budući da je poznato po svom antistres učinku uvrstili smo ga u našu masku kako bi zaštitilo vlasi od uticaja toplog vazduha i čestog izlaganja kose raznoraznim tretmanima.

Eterično ulje gerania (Rose Geranium) primamljivog mirisa podstiče cirkulaciju vlasišta te samim tim i njegovo čišćenje i regeneraciju.

Nutrilan keratin sastojak je koji prodire u dublje slojeve kose s dugotrajnim učinkom, popravljajući strukturna oštećenja kose i poboljšavajući njenu živost. Svi ovi sastojci sa svojim bogatim svojstvima pomešani u jedan proizvod stvaraju izvrsnu formulu za vašu kosu i u jednoj reči daju odgovor na pitanje s početka priče Kako voleti svoju kosu?

© 2024 Gorsengroup. Sva prava zadržana

Velika akcija!

Samo 11.01.2024. svi artikli su na 25% popusta. 

Ukoliko kupite proizvode u ukupnoj vrednosti preko 17000 din ostvarujete pravo na kupon koji vam donosi 15% popusta na sledeću kupovinu.